EN OKKULT SLEKTSFORBANNELSE

Lenge setter Assur Lavskjegg sin lit til at volvens forbannelse ikke vil ramme ham. I 912 skjer det noe som tvinger ham til å resignere. Vikinghøvdingen fra Hålogaland ser ingen annen utvei enn å sende sin datter til samiske trollmenn i Lappland.

 EKSPLOSJON PÅ EN OLJEPLATTFORM

I 2013 er Malte Moddy friskmeldt. Han skal tilbake til jobben i sikkerhetsavdelingen i oljeselskapet, og aner at de neste ukene vil bli krevende. Derfor benytter han anledningen til å bli med broren på hvalfangst i Vestfjorden. Allerede første dag går det fryktelig galt.

 EN DYSTER HEMMELIGHET

Karin - Maltes svigerinne - insisterer på å forklare sin forferdelige oppførsel sist Malte var hjemme hos dem i Reine i Lofoten. Malte vegrer seg i det lengste. Men ikke en gang Karin selv aner hva som egentlig ligger bak eller hvilke følger det skal få. 

ARVEN FRA ODESSA

Elizaveta - datteren til den avdøde vinfarmern - har tatt over gården. Kan det finnes noen mulighet for at hun og Malte skal kunne ha noe kjærlighetsforhold?

Simen Ingemundsen (10. mars 2020) - En sekser!!!

Av vikingblod” er Jan Ragnar Nymoen sin tredje bok med Malte Moddy i hovedrollen. Jeg har lenge vært begeistret for hans måte å gå fram og tilbake i tid på, det å svitsje mellom vikingtid og nåtid, gjør han på en forbausende god måte og han imponerer stadig med sin fortellerevne, og viser tydelig glede i det han skriver. Det er lett å se at forfatteren har levd seg inn i historien, når han har skrevet denne boken, noe som gjør lesningen mye lettere. Jeg synes dette er en forfatter flere bør få øynene opp for. Jan Ragnar Nymoen byr på dramatikk, spenning og alvor, og jeg vil si at “Av vikingblod” er den mest dramatiske i hans forfatterskap til nå, og uten tvil den beste både språklig og strukturelt. Dette er en meget godt forfatter, som fortjener flere lesere.

Her kan du lese min anmeldelse av den første boken i serien “Vikingarven” (Terningkast 6)

Noe som er meget prisverdig med forfatterskapet til Jan Ragnar Nymoen, er at mesteparten stemmer overens med Norges historien. Tidsperioden er riktig, karakterene passer perfekt inn i storyen, miljøbeskrivelsene er nøye detaljert, og ja, generelt det meste passer særdeles bra i denne utgivelsen. Det er rett og slett få ting som er feil med Jan Ragnar Nymoens forfatterskap, og det gjør hans forfatterskap til en leseverdig opplevelse. Det er ingen som har skrevet noe liknende før, derfor er det meget godt prestert av Nymoen. Jeg tar av meg hatten og bøyer meg i støvet for Jan Ragnar Nymoen. 

KJEMPEFORNØYD med tilbakemelding fra lesere. Kunne nesten ikke vært bedre! :-) Les selv HER.