CAPE TOWN

Malte Moddy - nestleder for sikkerhetsavdelingen i Western Norwegain Oil - har invitert Peggy Browning med på ferie til Sør-Afrika. Uten varsel blir han alvorlig syk og havner nærmest i koma. Dette fører til alvorlige konsekvenser for Peggy.

ANDASMAUET, STAVANGER

Etter et kort sykehusopphold reiser Malte hjem til Stavanger. Problemene hans eskalerer noe som også gir konsekvenser for stillingen hans i oljeselskapet.

 SLEKTSFORSKNING

 Helt uventet penses han inn på slektsforskning. Han fatter interesse for sin 8. tippoldefar Robert Mudie som innvandret til Skottland omkring år 1630. En DNA-test gir en forbløffende oppdagelse. Som en direkte følge av dette blir han innblandet i hendelser - med røtter tilbake til vikingtid - som involverer russisk mafia og Krim-krisen.


Dette er første bok i Moddy-trilogien. Selv om bøkene følger etter hverandre i tid, går det fint å lese dem som en enkeltstående historie. Papirutgaven av første bok er trykket på nytt i et lite opplag (290 sider). I etterkant har det blitt to bøker til. Alle tre finnes også som lydbok (Storytel) og ebok. 

Oppdatert 22. mars 2022